Some of our PAST Events

Romanian Cultural Heritage keeps Romanian Culture Alive!

Events and Concerts 2018

Prima editie a turneului “De dor romanesc” a avut loc in Octombrie 2018. In cadrul câtorva concerte de excepție pentru celebrarea Centenarul Marii Uniri.

 

Melodii patriotice si populare au fost aduse in fata publicului din Statele Unite de catre 3 tinere talente.Oana Tomoiaga reprezentand Maramuresul,Vasilica Tataru reprezentand Moldova si Oana Bozga Pintea reprezentand zona Huedinului (Cluj) Pastrand autenticitatea romanesca de alta data au cantat dorul,dragostea si voia buna pe cele mai frumoase acorduri muzicale.

motif5

Events and Concerts 2017

Turneul Nicolae Botgros, Orchestra Lautarii si Invitatii – October 2017

 

 

In perioada 13-29 Octombrie 2017 am avut marea onoare si bucurie sa participam la cateva spectacole in USA alaturi de Maestrul Nicolae Botgros , Orchestra “Lautarii”din Chisinau si invitatii Ionut Dolanescu , Georgiana Marina ,Ana Dabija si Cristina Pintilie .

Aduce sincere mulțumiri tuturor celor care au fost alături de noi la evenimentele din Detroit, Chicago, Alliance Ohio ,Philadelphia, New York, Washington DC, Miami si Atlanta Români de pe ambele maluri ale Prutului s-au bucurat împreună, au vărsat lacrimi împreună, au cântat împreună și au aplaudat la unison trecutul și prezentul neamului nostru.

 

Mulțumim invitaților pentru darul cultural prețios cu care ne-au mângâiat sufletele și pentru dăruirea cu care au reușit să transmită emoții, ridicând spectatorii în picioare sub ropote necontenite de aplauze!

motif5

Romanian Fall Festival - October 2017

Ca in fiecare an,prima duminica din luna Octombrie Biserica Ortodoxa Sfanta Maria va invita la Hramul Bisericii Si Festivalul De Toamna acest dublu eveniment de care ne bucuram impreuna in comunitatea romaneasc din jurul Atlantei se defasoara pe prorietate bisericii 2875 Winder Hwy, Dacula, Georgia 30019 si intrearea este gratuita .In acest an am avut bucuria de a o avea invitata pe Alina Ceuca . Vine din localitatea Salva,Bistrita Nasaud, locul unde s-a născut și a copilărit.Mosteneste talentul de la mama ei Genuca Ceuca ,Atât versurile cât și linia melodica a unor piesa sunt create chiar de mama sa. În versuri se povestește despre frumusețea costumului popular din Salva, despre jocul satului unde se adunau tinerii îmbrăcați frumos cu pieptar cu ciucuri, cu clop cu păuni, fetele împletite cu cozi, despre oamenii harnici și gospodari și copilăria ei frumoasă.

Call Us Today for Quick Answers

Our Calendar Fills Fast Every Year and We Try To Accommodate All Our Partners Many Months In Advance. For Any Questions Related To Our Activities and Availability Please Use The Form On the Page or Call Right Away!

Call Us

+1 678-467-2526

Follow Us
Donate & Support